Državno natjecanje u simuliranom suđenju – “IUS VERSUS IUSTITIAM”

Studentski zbor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u suradnji s Visokim sudskim i tužiteljskim vijećem BiH i Misijom OSCE-a u BiH poziva Vas na sudjelovanje na državnom natjecanju u simuliranom suđenju pred Europskim sudom za ljudska prava.

Sudjelujući u ovom natjecanju studenti će imati priliku usavršiti javni nastup, unaprijediti argumentaciju i steći kvalitetna znanja iz različitih pravnih oblasti, te druge vještine koje će ih učiniti konkurentnijim na tržištu rada.

Svaki fakultet treba formirati dva tima od po dva natjecatelja, od kojih jedan tim ima zadatak da napiše pisane podneske za aplikanta (podnositelja aplikacije) a drugi tim za respondenta (državu).  U drugoj fazi natjecanja, natjecatelji pristupaju usmenom izlaganju pred sudskim vijećima sastavljenim od istaknutih pravnih stručnjaka u BiH.

Pobjedničkom timu će biti dodijeljena nematerijalna nagrada i certifikati. Tim koji priloži najbolji pisani podnesak će također biti simbolično nagrađen.

Zainteresirani studenti studija Pravo prijavu mogu dostaviti do 10. ožujka 2022. godine do 10.00 h na mail: ivana.rasic@pf.sum.ba

Prijava treba sadržavati ime i prezime studenta i godinu studija.

Odaberite jezik