” Europski ustav za Bosnu i Hercegovinu”

U organizaciji Sveučilišta u Mostaru, Hrvatske akademije za znanost i umjetnost u BiH, Rektorskog zbora Republike Hrvatske, a pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora u Neumu se 14. i 15. ožujka 2019. godine  održava znanstveno – istraživački skup pod nazivom “Europski ustav za Bosnu i Hercegovinu”.

Izlaganjem primjera i modela iz ustavnopravne prakse država članica EU i šire, na skupu će predstavnici akademske zajednice, kroz tri panela – opći, politološki i ustavnopravni – ponuditi smjernice za političko djelovanje s ciljem približavanja ustava Bosne i Hercegovine europskoj ustavno-pravnoj tradiciji.

Osim uprave Pravnog fakulteta predvođene prof. dr. Sabrinom Horović, svojim radovima unutar svih panela, i ispred Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u radu skupa sudjeluju prof.dr. Zvonko Miljko, doc. dr. Vesna Popović, doc.dr. Zlatko Brkić, doc.dr. Jelena Zovko i doc.dr. Cvija Jurković. Sažetke radova možete pogledati u novom broju sveučilišnih novina Universitas Mostariensis (vidi više)

Odaberite jezik