HIA Poziv za sudjelovanje

Humanity in Action Bosna i Hercegovina
objavljuje poziv za dostavljanje prijava za sudjelovanje u projektu


MLADI OSTVARUJU PRAVO PRISTUPA JAVNIM INFORMACIJAMA

 

U sklopu projekta „Osnaživanje civilnog društva zapadnog Balkana za reformisanu javnu upravu (WeBER 2.0), koji finansira Europska unija, a kojeg Vanjskopolitička inicijativa BH provodi s partnerima u okviru Think for Europe mreže i u saradnji sa briselskim Centrom za evropsku javnu politiku (EPC), Humanity in Action BiH organizuje projekat “Mladi ostvaruju pravo pristupa javnim informacijama”.

 

Kroz interaktivne radionice, sprovođenje grupnih istraživanja i fokus grupa, program se fokusira na pitanja javne uprave i njene reforme kao i ostvarivanja prava pristupa javnim informacijama. Učešćem na ovom projektu, učesnici_ce će imati priliku steći znanja koja će im koristiti u njihovom daljem formalnom i neformalnom obrazovanju, u pisanju diplomskih, magistarskih i drugih radova te prilikom raznih istraživanja.  

Poziv se odnosi na studente_ice dodiplomskog i magistarskog studija na svim visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini. Prijave su moguće do 23. srpnja 2021. godine a više informacije može se dobiti na linku.

Odaberite jezik