II. državno natjecanje u simuliranom suđenju pred Europskim sudom za ljudska prava – “IUS VERSUS IUSTITIAM”

Pravni fakultet Sveučilišta u Mostaru u suradnji s Visokim sudskim i tužiteljskim vijećem Bosne i Hercegovine, Misijom OESS-a u Bosni i Hercegovini i Europskom unijom u Bosni i Hercegovini organizira II. državno natjecanje u simuliranom suđenju pred Europskim sudom za ljudska prava – “Ius versus Iustitiam”.

Sudjelujući u ovom natjecanju studenti će, kao i prethodne akademske godine, imati priliku usavršiti javni nastup, unaprijediti argumentaciju, steći kvalitetna znanja iz različitih pravnih oblasti, te druge vještine koje će ih učiniti konkurentnim na tržištu rada.

Svaki pravni fakultet treba formirati dva tima od po dva natjecatelja, od kojih jedan tim ima zadatak napisati pisane podneske za aplikanta (podnositelja aplikacije) a drugi tim za respondenta (državu). U drugoj fazi natjecanja, natjecatelji pristupaju usmenom izlaganju pred sudskim vijećima sastavljenim od istaknutih pravnih stručnjaka u BiH.

 Preliminarni vremenski okvir za održavanje natjecanja je:

– 11. 3. 2023. godine – krajnji rok za podnošenje prijave na natjecanje, s imenima mentora i članova tima,

– 21. 3. 2023. godine – distribucija hipotetičkog slučaja,

– 5. 4. 2023. godine – krajnji rok za dostavljanje klarifikacijskih pitanja,

– 22. 4. 2023. godine – prilaganje pisanih podnesaka,

– početak 6. mjeseca – kvalifikacijsko, polufinalno i finalno natjecanje.

Prijave se podnose do 11. 3. 2023. godine na e-mail adresu: iusversusiustitiam@gmail.com

Svaki fakultet ima pravo na izbor akademskog trenera iz redova profesora, asistenata ili studenata s iskustvom na natjecanjima sličnog karaktera. Po njihovom odabiru, trebaju se javiti na ovu e-mail adresu za ostvarivanje daljnje komunikacije: iusversusiustitiam@gmail.com

Svim sudionicima će biti dodijeljeni certifikati, a najbolji će biti nagrađeni prikladnim nagradama.

Odaberite jezik