Natječaj za dodjelu stipendija Fondacija Konrad Adenauer

Fondacija Konrad Adenauer je i ove godine raspisala natječaj za dodjelu stipendija za studij u BiH. U prilogu je link na natječaj, formular za prijavu,kao i tekst natječaja:

https://www.kas.de/bs/kas-international/detail/-/content/20-stipendija-za-2022-2023-godinu

20 stipendija za 2022/2023. godinu
USLOVI ZA PRIJAVU • redovan studij na 1. ili 2. godini drugog ciklusa / 4. ili 5. godini integriranog studija (sve studijske grupe) na nekom od univerziteta u BiH u akademskoj 2022/2023. godini • aktivan volonterski angažman u bosanskohercegovačkom društvu i prosjek ocjena najmanje 8,00 odnosno 3,5 (svi ispiti od početka studija uključujući i prvi ciklus) • kandidat*kinja ne smije biti u radnom odnosu, starost do 30 godina, državljanstvo BiH; interes za rad Fondacije, poštivanje vrijednosti za koje se zalaže Fondacija, kandidat*kinja ne smije primati stipendiju druge organizacije.

S obzirom da je ove godine broj prijava relativno mali, rok za prijavu je produžen do 28. oktobra. Povodom dvadesetog  rođendana programa stipendiranja Fondacije Konrad Adenauer u BiH, ove godine bit će dodijeljeno 20 stipendija. Stipendija obuhvata mjesečni iznos od 320 KM u periodu od jedne akademske godine, kao i prateći program za stipendiste i stipendistice u toku i nakon samog stipendiranja, te pristup mreži alumnista i alumistica Fondacije Konrad Adenauer.

Formular prijave na natječaj možete preuzeti ovdje.

Odaberite jezik