Održana edukativna predavanja za obavljanje stručne prakse

Na temelju Sporazuma o suradnji između Nacionalnog centra za državne sudove i pravosudnih institucija te Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Pravnog fakulteta Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru održana je edukativna radionica i predavanje za studente na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Na radionici su sudjelovali predsjednik Županijskog suda u Mostaru Zoran Krtalić, glavni tužitelj Tužiteljstva HNŽ Zdenko Kovač i stručna suradnica Općinskog suda u Mostaru Nejra Bašić Gvozden. Drugi dan edukativna predavanja održali su predstavnici Ureda disciplinskog tužitelja VSTV-a i odvjetnik odvjetničkog ureda Kebo Guzin g. Semir Guzin.

Cilj projekta je praktičnopravno obrazovanje studenata koji mogu odabrati instituciju ili odvjetnički ured u kojemu će obavljati praksu tijekom tri tjedna pri čemu će svaki student imati mentora u izabranoj instituciji.

Uključivanjem u ovaj projekt proširuje se praktična obuka studenata budući da uz već postojeću praksu u Općinskom sudu unutar kolegija Sudska praksa studenti mogu izabrati i jednu od gore navedenih institucija za dodatnu trotjednu praksu. Organiziranje ovakve prakse je još jedan iskorak koji su fakulteti i pravosudne institucije spremne poduzeti u cilju cjelovitog obrazovanja studenata.

Odaberite jezik