Održana Javna rasprava o novom studij. programu

Javna rasprava o prijedlogu studijskog programa diplomskog sveučilišnog studija Kriminalistika i sigurnosni menadžment na Sveučilištu u Mostaru, Ustrojbenoj jedinici Pravni fakultet održana je 21. ožujka 2019. godine. Na nju su sudjelovali predstavnici općinskih i županijskih sudova HNŽ i ZHŽ, ministarstava unutarnjih poslova ove dvije županije, kao predstavnici Agencija za istrage i zaštitu (SIPA), Obavještajno sigurnosna agencije (OSA) i Kaznenopopravnog zavod poluotvorenog tipa Mostar. 

U uvodnom izlaganju, prodekan za financije Pravnog fakulteta, prof.dr. Zvonko Miljko, je u ime dekanice Pravngog fakulteta, prof.dr. Sabrine Horović, pozdravio nazočne te predstavio povjerenstvo koje je radilo na studijskom programu. Voditeljica studija Kriminalistike i sigurnosnog menadžmenta, doc.dr. Ivana Stipanović ukratko je izložila temeljne značajke studijskog programa te istaknula da se novi studijski program pokreće kao odgovor na potreba tržišta rada ali i kao jedini logičan put i obveza prema studentima koji su upisali prvi preddiplomski ciklus. 

Tijekom rasprave, koje je uslijedila nakon predstavljanja programa, sudionici su pohvalili napore Pravnog fakulteta te istaknuli  nekoliko važnih značajki: 

    • pohvalna je inicijativa uvođenja većeg broja praktično pravnih kolegija i stručne prakse tijekom studija, što pridonosi bržem zapošljavanju i kvalitetnijem radu u struci; 

    • istaknuta je potreba kao i postojeća inicijativa Fakulteta za  razgovor poslodavaca i Fakulteta o kompetencijama koje će studenti steći tijekom ovog studija, a koja mogu doprinijeti kvalitetnijem radu u  institucija i ustanova; 

    • ukazano je na potrebu usklađivanja propisa koji reguliraju rad relevantnih institucija i visokog obrazovanja.

 

Odaberite jezik