Održana promocija znanstvene monografije “Državnopravna misao fra Dominika Mandića”

U Franjevačkom muzeju i galeriji Široki Brijeg jučer je održana promocija znanstvene monografije „Državnopravna misao fra Dominika Mandića s uvodnom studijom o državnopravnome položaju BiH 1878-1941“ autora izv.prof.dr.sc. Ivone Šego – Marić s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i doc.dr.sc. Tihomira Zovke s Fakulteta prirodoslovno – matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

Knjigu su predstavili prof.dr.sc. Ljubomir Zovko, Pravni fakultet Sveučilišta u Mostaru, dr.sc. Hrvoje Mandić, znanstveni suradnik Arhiva Sveučilišta u Zagrebu i fra Ivan Marić, gvardijan franjevačkog samostana Široki Brijeg, a moderatorica je bila Anita Martinac, dipl.iur., spisateljica.

Prigodnim riječima goste su pozdravili autori ove iznimno vrijedne znanstvene monografije. Naša kolegica, izv.prof.dr.sc Ivona Šego – Marić u svom je obraćanju ukazala na značaj misli fra Dominika Mandića u prijeratnom, ratnom i poslijeratnom razdoblju te se zahvalila gostima na velikom odazivu.

Ovim putem upućujemo čestitke autorima, a posebno našoj kolegici Ivoni Šego – Marić. Nadamo se da će ova znanstvena monografija koristiti, ne samo znanstvenicima, nego i široj društvenoj zajednici u shvaćanju uloge i djelovanja fra Dominika Mandića.

Odaberite jezik