Održana Radionica o izradi revidiranih nastavnih planova i programa

U srijedu, 6. 4. 2022. na Pravnom fakultetu SUM-a održana je Radionica o izradi revidiranih nastavnih planova i programa.

Radionicu je održala prof. dr. sc. Luciana Boban, voditeljica Ureda za osiguranje i unapređenje kvalitete SUM-a, koja je prilikom toga prezentirala novi Pravilnik o postupku donošenja novih i revizije postojećih studijskih programa, te plan izrade revidiranih nastavnih planova i programa, s posebnim osvrtom na zadatke članova povjerenstva za izradu revidiranih nastavnih planova i programa.

Kako je Pravni fakultet, na prethodnoj sjednici Znanstveno-nastavnog vijeća već imenovao povjerenstva za reviziju nastavnih planova i programa za svaki studijski program, za oba ciklusa, zaključeno je da povjerenstvo (uz konzultacije s drugim nastavnicima) za svaki studijski program treba definirati kompetencije i ishode učenja, referirajući se na relevantne dokumente koji sadrže elemente standarda zanimanja ili kvalifikacije (ključni poslovi, kompetencije i ishodi učenja). Čitav proces će se obavljati uz konzultacije s Uredom za  osiguranje i unapređenje kvalitete SUM-a.

Odaberite jezik