Održani “DANI PRAVA I KRIMINALISTIKE” 2021.

Na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održana je tradicionalna studentska manifestacija „Dani prava i kriminalistike 2021.“ koju je organizirao Studentski zbor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Dani prava i kriminalistike 2021. održani su kroz tri dana, od 31. svibnja do 2. lipnja 2021. godine kombinirano, uživo u dvoranama i online. Studenti su pokazali veliku zainteresiranost za ovogodišnje dane na kojima su diskutirane aktualne teme sigurnosnih mjera za zaštitu pučanstva od zaraznih bolesti i pitanja naknade imovinske i neimovinske štete iz prometnih nesreća po policama autoodgovornosti. Teme su izložili ugledni profesori prava, suci i odvjetnici.

Studenti su imali mogućnost pratiti simulaciju očevida koju su proveli djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ – a u kriminalističkom laboratoriju fakulteta. Dani prava i kriminalistike 2021. zatvoreni su debatom “Odgođena pravda je uskraćena pravda”. Debatu su održali članovi Debatnog kluba Sveučilišta u Mostaru koji su, podsjećamo, pobijedili na nedavno održanom natjecanju pred Visokim sudskim i tužiteljskim vijećem Bosne i Hercegovine.

Organizatori se zahvaljuju svim sudionicima, profesorima i studentima koji su pomogli u organizaciji ovog, za studente iznimno važnog, događaja.

Odaberite jezik