Održani Dani prava i kriminalistike 2022.

Na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održana je tradicionalna studentska manifestacija „Dani prava i kriminalistike 2022.“ koju je organizirao Studentski zbor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Dani prava i kriminalistike 2022. održani su kroz tri dana, od 25. svibnja do 27. svibnja 2022. godine. Manifestaciju je otvorio doc.dr.sc. Zlatko Brkić, prodekan za nastavu i studentska pitanja. Predsjednica Studentskog zbora Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Marijana Artuković iskazala je zadovoljstvo da je ovogodišnja manifestacija održana uživo nakon što se protekle dvije godine ova manifestacija održavala online uslijed pandemije COVID – 19. 

Studenti su pokazali veliku zainteresiranost za ovogodišnje dane na kojima su izložene aktualne teme. Zdenko Kovač, glavni tužitelj Županijskog tužiteljstva HNŽ, izložio je studentima pitanja tužiteljskog sustava u Bosni i Hercegovini i najzanimljivije slučajeve iz prakse, dok je drugog dana manifestacije sutkinja Općinskog suda u Mostaru Danka Šimunović prezentirala   postupak prisilnog zadržavanja duševno bolesnih osoba u zdravstvenim ustanovama.

Dani prava i kriminalistike 2022. zatvoreni su simulacijom suđenja pred Europskim sudom za ljudska prava koju su izveli studenti koji su predstavljali Moot Court klub Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru na XVI. Regionalnom Moot Court natjecanju pred Europskim sudom za ljudska prava. Organizatori se zahvaljuju svim sudionicima, profesorima i studentima koji su pomogli u organizaciji ovog iznimno važnog događaja.

U nastavku slijedi galerija slika.

Odaberite jezik