Održano državno natjecanje u simuliranom suđenju “IUS VERSUS IUSTITIAM”

Na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru tijekom vikenda održano je državno natjecanje u simuliranom suđenju pred Europskim sudom za ljudska prava “Ius versus iustitiam”. Na svečanom otvaranju finala nazočne su pozdravili prof.dr.sc. Snježana Pehar, dekanica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, doc.dr.sc. Josip Grubeša, ministar pravde Bosne i Hercegovine, prof.dr.sc. Vesna Kazazić, pomoćnica rektora za studente, nastavu i pravna pitanja Sveučilišta u Mostaru, Jadranka Stanišić, članica Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH i sutkinja Vrhovnog suda Republike Srpske te Šejla Maslo Čerkić ispred Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini.

Natjecanje je održano u organizaciji Studentskog zbora Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini i Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine. Na natjecanju su sudjelovali studenti pravnih fakulteta Sveučilišta u Mostaru, Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, Univerziteta u Zenici, Univerziteta u Bihaću, Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Univerziteta u Tuzli. Koordinator natjecanja bio je asistent Ivan Tomić.

Natjecanje se odvijalo u dvije faze: izrada pisanih podnesaka i završni usmeni turnir pred sudskim vijećima koje su činili predstavnici Suda BiH, VSTV-a, Misije OSCE-a, Institucije Ombudsmena za ljudska prava BiH i Županijskog suda u Širokom Brijegu.

Tim Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru predstavljali su Lucija Zovko, Kristina Budimir, Zvonislava Kopić i Marko Raspudić. Studente je za natjecanje pripremala prof.dr.sc. Viktorija Haubrich.

Pobjednik natjecanja je tim Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici. Ovim putem zahvaljujemo se suorganizatorima, članovima sudskih vijeća, mentorima i natjecateljima, a posebno našim studentima Marijani Artuković, Ivani Rašić i Mati Hercegu koji su idejni kreatori ovog natjecanja.

Neke od istaknutih fotografija slijede u nastavku, a cijelu galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.

Odaberite jezik