Održano VIII. Državno natjecanje u simulaciji suđenja iz područja kaznenog prava

Tijekom proteklog tjedna održano je VIII. Državno natjecanje u simulaciji suđenja iz područja kaznenog prava. Natjecanje je održano u hotelu “Termag” na Jahorini u organizaciji Ministarstva pravosuđa Sjedinjenih Američkih Država/Program za razvoj, pomoć i edukaciju tužiteljstava u inozemstvu (US DoJ/OPDAT). Na natjecanju su sudjelovali studenti sa sedam javnih pravnih fakulteta iz Bosne i Hercegovine.

Natjecanje se odvija u dvije faze: izrada pisanih podnesaka na osnovu hipotetičkog slučaja te završnog usmenog turnira u obliku simulacije suđenja. Svaki tim sastoji se od aplikanata kao zastupnika podnositelja zahtjeva i respondenata kao zastupnika države. Studenti su na natjecanju imali priliku prezentirati znanja i vještine iz područja kaznenog materijalnog i kaznenog procesnog prava uz primjenu Europske konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda.

Ispred Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru na ovogodišnjem natjecanju sudjelovali su: Anđela Anić, Ana Šego, Barbara Landeka, Danijela Zovko, Magdalena Zelenika i Mate Herceg. Studente su za natjecanje pripremale asistentice Antonija Boras i Adriana Pranjić u svojstvu akademskih trenera našeg kluba.

Naša studentica Ana Šego osvojila je nagradu za najbolje iskazane retoričke sposobnosti.
Pobjednik ovogodišnjeg natjecanja je tim iz Sarajava.

Svim sudionicima natjecanja čestitamo, a našim studentima se zahvaljujemo na uloženom trudu i uspješnom predstavljanju fakulteta.

Odaberite jezik