Održano XVI. regionalno Moot Court natjecanje

Tijekom proteklog vikenda održano je XVI. Regionalno Moot Court natjecanje pred Europskim sudom za ljudska prava. Nakon što je protekle dvije godine natjecanje održano online uslijed pandemije COVID – 19, ovogodišnje natjecanje je održano na Apelacijskom sudu u Nišu, Srbija.

Natjecanje se odvija u dvije faze: izrada pisanih podnesaka na osnovu hipotetičkog slučaja te završnog usmenog turnira u obliku simulacije suđenja pred Europskim sudom za ljudska prava. Svaki tim sastoji se od aplikanata kao zastupnika podnositelja zahtjeva i respondenata kao zastupnika države.

Ispred Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru na ovogodišnjem natjecanju sudjelovali su: Ana Šego, Danijela Zovko, Dolores Ljubić, Magdalena Zelenika, Mihovil Milas i Stjepan Palameta. Studente su za natjecanje pripremali asistenti Antonija Boras, Ivan Tomić i Maja Mijatović u svojstvu akademskih trenera našeg kluba.

Pobjednik ovogodišnjeg natjecanja je tim iz Niša. Svim sudionicima natjecanja čestitamo, a našim studentima se zahvaljujemo na uloženom trudu i uspješnom predstavljanju fakulteta.

Odaberite jezik