Održano XVIII. Regionalno Moot Court natjecanje

Tijekom proteklog vikenda održano je XVIII. Regionalno Moot Court natjecanje pred Europskim sudom za ljudska prava. Natjecanje je održano na Općinskom sudu u Supetru.

Natjecanje se odvija u dvije faze: izrada pisanih podnesaka na osnovu hipotetičkog slučaja te završnog usmenog turnira u obliku simulacije suđenja pred Europskim sudom za ljudska prava. Svaki tim sastoji se od aplikanata kao zastupnika podnositelja zahtjeva i respondenata kao zastupnika države.

Ispred Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru na ovogodišnjem natjecanju sudjelovali su: Marija Arapović, Magdalena Primorac, Marija Danica Topić, Lovro Soldo, Vice Šimić i Borna Tomić. Studente su za natjecanje pripremali asistenti Antonija Skoko i Ivan Tomić u svojstvu akademskih trenera našeg kluba.

Nakon prve faze natjecanja naš tim se, kao pobjednik skupine, plasirao u polufinale. Pobjednik ovogodišnjeg natjecanja je tim iz Ljubljane.

Svim sudionicima natjecanja čestitamo, a našim studentima se zahvaljujemo na uloženom trudu i uspješnom predstavljanju fakulteta.

Odaberite jezik