Otvoreni Dani prava i kriminalistike 2018.

U organizaciji Studentskog zbora Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, na Pravnom fakultetu je danas otvorena manifestacija Dani prava i kriminalisitke 2018. godine. Pozdravnim govorom u kojem je istakla da PF čini velike napore kako bi modernizirao svoje studijske programe, te pružio studentima kompetencije koje će odgovarati trenutnim potrebama tržišta rada, manifestaciju je otvorila dekanica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostar prof.dr.sc. Sabrina Horović. 

Program prvog dana manifestacije započeo je predavanjem rektora Sveučilišta u Mostaru prof.dr.sc. Zorana Tomića na temu “Važnost uspješne komunikacije”. Ističući da je Pravni fakultet perspektivna jedinica unutar Sveučilišta u Mostaru rektor Tomić naglasio je da je Pravni fakultetu institucija koja ne čeka procese nego njima upravlja. 

Prvi dan programa završen je simulacijom suđenja pred Europskim sudom za ljudska prava, u kojoj su svoje vještine pokazali studenti Pravnog fakulteta koji se spremaju za regionalno Moot Court natjecanje u Skopju sljedeći mjesec.

U sklopu Dana prava i kriminalistike 2018. Pravni fakultet potpisao je i dva sporazuma o dugoročnoj suradnju: s Ministarstvom unutarnjih poslova HNŽ-a i Tužiteljstvo HNŽ-a. 

Program Dana prava i kriminalistike 2018. nastavlja se u utorak 15. svibnja 2018. godine predavanjem odvjetnika Semira Guzina, te simulacijom parničnog postupka. 

Za vrijeme trajanja manifestacije Dana prava i kriminalistike 2018. ujedno traju i Dani otvorenih vrata Pravnog fakulteta gdje svi zainteresirani budući studenti mogu dobiti relevatne informacije o studijskim programima koji se izvode na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

 

 

Odaberite jezik