Pozivnica na diseminaciju projekta SEA-EU DOC Sveučilišta u Splitu

U cijelosti prenosimo tekst maila Željke Kovačević, stručne suradnice za potporu provedbi projekta Sveučilišta u Splitu koja glasi:

“U ime prorektora za znanost i kvalitetu Sveučilišta u Splitu, prof.dr.sc. Igora Jerkovića čast nam je pozvati Vas na završno diseminacijsko događanje projekta koji se provodio na Sveučilištu u Splitu protekle tri godine.

Dana 22. svibnja 2023. s početkom u 11:30, u Tehnološkom parku Sveučilišta u Splitu (Ul. Antuna Gustava Matoša 56) predstavit će se rezultati Erasmus+ projekta SEA-EU Doc, (“Beyond academia – broadening the career horizons of doctoral students in marine and maritime sciences in Europe”).  

Ciljana skupina događanja su doktorski studenti, mentori i voditelji doktorskih studija u Republici Hrvatskoj i susjednim zemljama te institucije koje provode politike u području obrazovanja, poput Agencije za znanost i visoko obrazovanje.  

Jedan od rezultata koje bismo predstavili na događanju su provedena istraživanja tržišta rada koja se tiču doktorskog obrazovanja, kako bismo utvrdili potrebe realnog sektora pri zapošljavanju doktora znanosti, s posebnim fokusom na sektore plave ekonomije. 

U prvom dijelu susreta projektni tim Sveučilišta u Splitu, na čelu s voditeljicom projekta, prof. dr.sc. Leandrom Vranješ Markić predstavit će rezultate projekta, potom slijede dvije panel rasprave s dionicima plave ekonomije, obrazovanja i alumnija na temu vještina doktoranada te povezivanja i umrežavanja sa suradnicima i gospodarstvom. Na kraju susreta predstavnici Agencije za znanost i visoko obrazovanje prezentirati će rezultate reakreditacije doktorskih studija u Hrvatskoj. 

Smatramo da je ovaj događaj izvrsna prilika za umrežavanje akademske zajednice s gospodarstvom te otkrivanje  novih prilika za usavršavanje i stjecanje novih konstruktivnih poslovnih ideja. 

Molim Vas da ovaj poziv proslijedite doktorandima i zainteresiranim osobama s Vaše institucije te obrazac za prijavu u nastavku: https://shorturl.at/sIPRS

Program događaja možete pogledati i preuzeti ovdje.

Odaberite jezik