Pripreme za WILLIEM C. VIS MOOT natjecanje

Otvaranjem treninga na Sveučilištu u Mostaru danas je službeno započela šestomjesečna priprema za Williem C. Vis Moot natjecanje. Pravni fakultet Sveučilišta u Mostaru domaćin je i suorganizator ovotjednog treninga koji se održava od 21. listopada do 24. listopada 2021. godine. Prigodnim riječima nazočne su pozdravili Ryan Miller, predstavnik ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovine, Tajma Rahimić, predstavnica CLDP-a te u ime fakulteta prodekanica za znanost, razvitak i međunarodnu suradnju, prof. dr.sc. Alena Jurić. Na treningu će nastupiti uživo studenti iz Mostara, Zenice, Tuzle, Banja Luke i Sarajeva, a virtualno će se uključiti sudionici iz Kosova, Prince Sultan University iz Saudijske Arabije, Gruzije, Azerbajdžana i Armenije.

Vis Moot natjecanje je najveće međunarodno natjecanje studenata u rješavanju sporova iz ugovora o međunarodnoj prodaji robe koje se odvija u obliku simulacije međunarodne trgovačke arbitraže. Studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru sudjeluju na ovom prestižnom natjecanju već 4 godine pod mentorstvom doc.dr.sc. Nikoline Malete.

Ovogodišnje završno natjecanje održat će se online zbog pandemije COVID – 19. Ovim putem svim sudionicima ovogodišnjeg natjecanja želimo puno uspjeha u radu.

Pogledajte fotografije sa događaja u nastavku.

Odaberite jezik