Program stipendiranja njemačke privrede 2019.

Obavijest o Programu stipendija njemačke privrede za 2019., koji se sprovodi po trinaesti put na području BiH, uz potporu Predstavništva njemačke privrede u BiH (AHK BiH) kao lokalnog partnera programa. Cilj programa je upoznati studente i apsolvente s organizacijom, poslovnim procesima i funkcioniranjem velikih i uspješnih kompanija u Njemačkoj, kako bi se stečeno znanje i iskustvo kasnije moglo koristiti u budućem radnom angažmanu u BiH. 

U okviru programa studenti viših godina, apsolventi kao i oni koji su završili studij te stekli prvo radno iskustvo imaju priliku apsolvirati praksu u prestižnim njemačkim kompanijama u trajanju od 3 do 6 mjeseci. U programu su uključen njemačke kompanije iz različitih područja kao što su ekonomija, financije, energetika, automobilska industrija, elektrotehnika, informatika, mediji/germanistika, projektni menadžment, zaštita okoliša, arhitektura, građevina, poljoprivreda i dr.

Program financira Vlada SR Njemačke uz koordinaciju Odbora njemačke privrede za Istočnu Europu. Za vrijeme boravka u Njemačkoj programom je osiguran smještaj, putni troškovi, zdravstveno osiguranje te mjesečni džeparac.

Prijave su otvorene do 13.11.2018. i primaju se online putem linka  www.stipendienprogramm.org.

 

 

Odaberite jezik