Promocija časopisa MERITUM

Na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održana je promocija dvanaestog izdanja „Merituma“ – časopisa studenata Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Na promociji su se prikladnim govorima obratili prof.dr.sc. Snježana Pehar, prodekanica za znanost i razvitak i Milana Mišetić, predsjednica Studentskog zbora Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru te članovi glavnog uredništva Petar Čarapina, Ivana Janko i Danijela Zovko.

Ovogodišnji Meritum, uz poseban naglasak stavljen na dizajn časopisa, sadrži različite teme: od izmjene izbornog zakona Bosne i Hercegovine, osvrta na online nastavu do elektorskog sustava Sjedinjenih Američkih Država. Tu su i teme kazne doživotnog zatvora u kaznenom zakonodavstvu Republike Srpske, umjetne inteligencije i njenog pravnog okvira, ulaska Republike Hrvatske u tečajni mehanizam II, pobjede naših studenata na državnom natjecanju u organizaciji Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine te intervju s akademikom Borislavom Petrovićem.

Za časopis je ukupno pisalo osamnaest dopisnika i dva vanjska suradnika. Glavno uredništvo časopisa zahvaljuje svim autorima na suradnja u nadi da će se i u budućnosti nastaviti tradicija izdavanja ovog časopisa koji na poseban način doprinosi studentskoj, ali i široj društvenoj zajednici.

Odaberite jezik