Studenti PF na međ. natjecanju iz trgovačke arbitraže

Studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru sudjeluju na međunarodnom natjecanju Willem C. Vis Commercial Arbitration Moot. Natjecanje se tradicionalno po 26. put održava u Beču i to ove godine od 13. do 19. travnja. Samom natjecanju prethodio je Pitt Pre Moot – prednatjecanje u organizaciji Pittsburgh School of Law  na kojem su studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru slučaj predstavljali protiv sveučilišta iz Qatara i Bjelorusije. Na generalnim rundama samog natjecanja naši studenti za suprotnu stranku u sporu imali su timove iz Brazila (Faculdade Cesusc), Irana (College of Farabi, University of Tehran),  Njemačke (Free University of Berlin) i Rusije (MGIMO University). Studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru tijekom natjecanja pokazali su izvrsne odvjetničke vještine, te pred arbitrima iznijeli uspješnu argumentaciju zastupanog klijenta. 

Cilj samog natjecanja je poticanje praktičnog proučavanja međunarodnog trgovačkog prava i arbitraže te osposobljavanje budućih pravnika za rješavanje međunarodnih poslovnih sporova kroz primjenu propisa, konvencija i arbitražne prakse na konkretan slučaj.

Vis Moot tim Pravnog fakulteta, koji uspješno predstavlja Sveučilište u Mostaru među 376 timova iz 87 zemalja i pred stručnjacima i praktičarima međunarodnog trgovačkog prava i arbitraže, čine Petar Čarapina, Karlo Musa,  Darko Kostić i Tin Aničić.

 

       

Odaberite jezik