Studentice Pravnog fakulteta sudjelovale u II. školi medijskog prava

U razdoblju od 21. do 26. rujna 2022. godine Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu u suradnji s Misijom OSCE – a u Bosni i Hercegovini organizirao je II. školu medijskog prava pod nazivom: “Freedom of Expression on Social Networks: Influential Users and Prohibited Speech” u kojoj su sudjelovali studenti s osam javnih pravnih fakulteta iz Bosne i Hercegovine.

Škola je imala za cilj potaknuti studente da se aktivno bave temama iz područja medijskoga prava s naglaskom na zaštitu slobode govora te je u sklopu škole održana simulacija javne rasprave pred Europskim sudom za ljudska prava.

Ispred Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u programu škole sudjelovale su studentice Ana Šego i Magdalena Zelenika koje su u dijelu “Simulacija javne rasprave pred Europskim sudom za ljudska prava” ostvarile zapažene rezultate.

Studentica Ana Šego je u timskoj kategoriji natjecanja osvojila prvo mjesto kao članica pobjedničke ekipe, dok je u pojedinačnoj kategoriji osvojila nagradu za najboljeg govornika održane simulacije.

Ovim putem upućujemo čestitke našim studenticama na ostvarenim zapaženim rezultatima i uspješnom sudjelovanju u II. školi medijskog prava.

Odaberite jezik