Studentice Pravnog fakulteta SUM sudjelovale na XVI. Belgrade Pre-Mootu

Tim Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, koji čine studentice Ana Šego, Marija Arapović i Marija Glamuzina, sudjelovao je na XVI Belgrade Pre-Mootu u sklopu priprema za Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot, najveće i naprestižnije međunarodno natjecanje za studente prava u ovoj oblasti.

Pre-Moot je održan od 16. do 17. ožujka, a uz Sveučilište u Mostaru sudjelovalo je ukupno 56 timova iz 24 različite zemlje te 300 arbitara.

Naše studentice su postigle zavidne rezultate i stekle značajno iskustvo tijekom natjecateljskog dijela gdje su imale priliku zastupati svoje stranke protiv timova s l’Università degli Studi di Milano, Mackenzie Presbyterian University, National University of Rosario and SWPS University.

Studentice su imale priliku sudjelovati i na konferenciji “Arbitration Backstage: How to Choose, Prepare and Cross-Examine and Expert Witnesses – Standards and Trends” koja se održala 15. ožujka i ujedno označila početak natjecateljskog dijela. Na konferenciji su sudjelovali istaknuti stručnjaci iz različitih dijelova svijeta te su analizirana brojna pravna pitanja relevantna za ovogodišnji pravni problem.

Odaberite jezik