Summer School opportunity at the University of Pécs, Hungary

Dragi studenti,

Želite li sudjelovati u besplatnom ljetnom tečaju, zaraditi bodove, zabaviti se i uživati ​​kao dio multikulturalne zajednice?

Sudjelujte u našoj ljetnoj školi „Europa u globalnoj areni – 2022.“, koja se održava od 21. do 30. lipnja 2022. na Sveučilištu u Pečuhu, Mađarska!

Prijavite se na našu ljetnu školu sada i uključite se u program besplatno! Studenti iz Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Češke, Kosova, Moldavije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Poljske, Rumunjske, Srbije, Slovačke i Slovenije mogu se prijaviti za CEEPUS stipendiju kako bi dobili oslobađanje od naknade za sudjelovanje. Ne oklijevajte! Prijavite se sada na ovu izuzetnu ljetnu školu!

Naša intenzivna, ali ugodna desetodnevna ljetna škola usredotočit će se na raspravu o različitim pogledima na mjesto i ulogu Europske unije kako iz unutarnje tako i vanjske perspektive. Polazeći od svoje prošlosti i povijesti duge 60+ godina, predavanja i debate će se usredotočiti na analizu nadolazećeg razdoblja financijskog okvira 2021.-2027. s posebnim naglaskom na globalnu pandemiju i doba nakon COVID-19, zajedno s EU se može oporaviti s političkog i gospodarskog stajališta.

Tečaj uključuje sljedeće teme:

Novi globalni poredak – Što je s Europom u tom svijetu?
Srednjoistočna Europa i ekonomska transformacija
Migranti i migracijska politika u EU
Kulturna raznolikost u Europi
Uloga brendiranja mjesta u globaliziranoj Europi i europskoj prijestolnici kulture
U večernjim satima učenici će sudjelovati u uzbudljivim i obogaćujućim društvenim aktivnostima uključujući Team Building sesiju, Noć kviza o Europskoj uniji, Interkulturalnu večer i Potragu za blagom u Pečuhu.

Jezik nastave: engleski

Tko se može prijaviti: Program je otvoren za studente preddiplomskih, diplomskih i doktorskih studija

Osvojeni bodovi: 4 ECTS boda

Kotizacija za program: BESPLATNO za CEEPUS stipendije. CEEPUS stipendija pokriva vašu školarinu i sudjelovanje u raznim društvenim aktivnostima.

Kako se prijaviti za CEEPUS stipendiju?

Ispunite prijavni obrazac na sljedećoj web stranici:

Europa u globalnoj areni – Ljetna škola u Pečuhu 2022

Rok prijave za CEEPUS stipendiju: 1. svibnja 2022.

Ako imate dodatnih pitanja, posjetite našu web stranicu na https://summerschool.pte.hu/ ili kontaktirajte naše kolege na mail: summerschoolpecs@pte.hu

Program ljetne škole pogledajte ovdje.

Odaberite jezik